Iasi at night este un scurt video ce surprinde orasul Iasi pe timpul noptii, realizat prin tehnica numita hyperlapse. Aceasta presupune realizarea unui sir de fotografii mutand camera la distante aproximativ egale intre declansari si pastrand in cadru acelasi punct fix de referinta al subiectului (pozitionare – incadrare – declansare – repozitionare – incadrare – declansare – … s.a.m.d. ). Fotografiile sunt procesate ulterior in Lightroom si stabilizate in After Effects , rezultand astfel un video. Fiecare secunda video necesita 24 de fotografii , intregul clip insumand aproximativ 1500 fotografii. In clip apar urmatoarele : Palatul Culturii , Manastirea Trei Ierarhi , Muzeul Municipal , Institutul de Anatomie , Biserica Sfantul Nicolae Domnesc , Monumentul Unirii , Universitatea Alexandru Ioan Cuza , Biblioteca Centrala Universitara , Filarmonica, Grand Hotel Traian , Teatrul National Iasi , Hotel Select , Camera de Comert si Industrie , Turnul Manastirii Galata. Echipament folosit: Canon 6D, obiectiv Canon EF 24-105mm f/4L si un trepied Fancier FT-6160.

 

31 comentarii la “IASI AT NIGHT HYPERLAPSE”

  1. Buna idee! Voi face la fel 🙂
   Chiar impresionant clipul si…epic, asa cum merita Iasi-ul de mult 😉

 1. O realizare de eXcepţie care trebuie continuată, dezvoltată şi promovată pe toate căile posibile !
  Sincere felicitări Alex URSAKE !
  Cu drag, Mugurel SIMION

 2. f.f.f. frumos…dar te rog mai continua filmarea si cu sf. sava, biserica armeana, palas, viata de noapte…etc ca sa fie si mai antrenant

 3. Excelent! E cea mai frumoasa imagine a Iasului pe care am vazut-o pana acum! Felicitari! Si mai vrem sa vedem asa profesionalism si calitate! Muzica de asemenea mi-a placut foarte mult. Si efectul de la sfarsit … superb!

  1. Multumesc . “Secretul” e rabdare si multa munca la incadrare plus si mai multa munca la postprocesare.
   Succes cu proiectul Zanticus TV 🙂

 4. Impresionant, nostalgic si cuceritor. O vara de munca pentru un minut de film… asta inseamna cu adevarat pasiune. Sper sa continui proiectul pentru ca Iasul este un oras de poveste, al marilor iubiri si al celor mai frumoase amintiri…
  Felicitari si astept continuarea… daca e nevoie pot sa sprijin acest proiect. Pentru cei care nu au vazut acest oras sau au vazut orasul in 2-3 zile, ceea ce este in film acopera doar 5% din ceea ce inseamna Iasul.

 5. Munca remarcabila, editare ireprosabila, opera de arta.
  Cladirea TEATRULUI National lasa iesenilor un gust amar din cauza absentei ILUMINARII ARHITECTURALE.
  Dupa 8 ani de reabilitare, au “uitat” să o prinda in proiect.

 6. Extraordinar. O adevarata placere. Ar fi grozav ca toti sa distribuim acet link si sunt convins ca va promova Iasi-ul si monumentele sale. Poate va convinge autoritatile ca este necesara si iluminarea Teatrului National. O capodopera ascunsa in intuneric. Felicitari din toata inima.

Comments are closed.